GOOD LIFE

Jag överlevde den jobbiga veckan, och precis när jag börjat ställa in mig på en omstart av rutinerna blir E sjuk och jag får stanna hemma ändå. Förra veckan var inte något speciellt, i alla fall inte under måndag-torsdag. Men fredagkvällen blev desto mer spännande. Jag stressade iväg till Matilda framåt kvällen för att lämna av en påse med saker inför helgen som jag planerat att spendera hos henne. Att ta sig till hennes stad är inte det roligaste eftersom att det inte går några direkttåg. Så jag får helt enkelt byta på världens fulaste station, Poissy. När jag stod där och väntade i fredagskväll kom en man i 40-års åldern fram och frågade mig någonting på franska. Jag sa att jag inte fattade, även om jag förstod att han frågade om jag skulle med tåget. Dock tyckte han att jag var ännu mer intressant när det visade sig att jag pratade engelska, så där fick jag stå i en kvart och motvilligt småprata med en snäll, men lite konstig man från Sydafrika. Till slut fick jag ursäkta mig och ringde istället Matilda som ursäkt för att slippa vara hans privata engelskalärare på tågperrongen. När tåget väl kom såg jag till att gå på i en annan vagn.
-
Men i alla fall, jag mötte Matilda och Moa, åt jordgubbar och vindruvor i en halvtimme innan vi tog tåget in till Paris och träffade Anna. Tillsammans åkte vi till Marais, och hem till Stephanie och Nilos fina studio där vi förfestade lite. Runt 12 började vi röra oss mot klubben vi skulle till. Sen dansade vi i ett par timmar innan vi bestämde oss för att åka hem. Men!!!! ... Då blev en av tjejerna jag var med överkörd, över foten av en bil. Alla som var utomhus samlades i en ring runt henne och det blev världens uppståndelse. Bilföraren lyckades dessutom smita mitt i allt...Efter det försökte vi få tag på en taxi i en timme innan vi lyckades och vi hann precis med nattbussen klockan fyra. Lördagen spenderades med Matilda och Moa på sjukhuset i Poissy och det stället är nog ännu tråkigare än tågstationen. Det fanns inga stolar att sitta på medan man väntade, så vi satt på golvet i två timmar innan en sköterska kom och röntgade foten. Som tur var var ingenting brutet. Resten av dagen hängde vi på McDo, Carrefour, och på Matildas rum framför Melodifestivalen och The Ring 2. (Detta blir verkligen en uppsats)
På söndagen, alltså igår åkte jag och Matilda in till Paris igen. Vi träffade Anna och drack varsin Chai Latte på Starbucks som vanligt. Efter det åkte vi på utflykt till slummen typ. Det kändes som att vi hade kommit till ett annat land när vi kom upp ifrån tunnelbanan. Vi strosade omkring på en marknad, och hittade fina skor och väskor. Fick även öva lite på franskan bland alla försäljare. Till slut kände vi oss lite trötta på hela atmosfären så vi åkte till Monmartre, och åt ännu en gång på McDonalds. (Fyyy.) Sen började solen skina, så vi promenerade upp för trapporna mot Sacre Coeur efter att ha åkt några varv i ponykarusellen och dött av skratt. #Lättroade? Vi tog extremt många bilder och hade det jättemysigt i värmen. Avslutade kvällen med en stund längst uppe på trapporna, men utsikt över hela Paris och med fin underhållning. Kunde nog inte haft en bättre  dag.
Veckans prognos är helt okej också....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0