DÉJÀ VÚ

Halloj! Nu har det blivit sommar här i Paris som vi alla har längtat efter. Dock klagar vi ganska mycket på de 30 graderna som sommaren bjuder på, vilket känns ganska illa. För min skull kunde det varit lite kallare istället. Dels för att jag kör så mycket bil och dessutom på grund av att min allergi blir hundra gånger värre på sommaren. Jag får panik när det kliar så mycket i min hals och gör en massa konstiga läten hela tiden. Fast i det stora hela är vi väldigt nöjda med värmen. Helgen spenderades mestadels i olika parker, solandes, picknickandes osv. På fredagkvällen åt vi först middag hos Anna, sedan drog vi av ren rutin ut och hamnade på Café Oz vid Chatelet igen. Det var en kul natt och som vanligt var vi trötta dagen efter. Därför blev det ännu mera häng på diverse gräsmattor och dagen avslutades med baguette och ost framför eurovision song contest. Jag, Moa och Matilda var som galna under omröstningen och jag skäms nästan lite för hur mycket man som svenskt bryr sig om denna tävlingen men kan inte låta bli att vara superglad för att vi vann. I alla fall...söndagen spenderade vi självklart i parc monceau innan vi åkte till Marais och köpte falafel igen. Godare finns inte.

VUXENPOÄNG

En av de största fördelarna med att åka hit har varit att jag har blivit mer självständig och fixar mina problem själv. Berättade igår för två äcklade vänner om hur jag lyckats rensa avloppet i mitt badrum alldeles ensam. Det hade jag aldrig gjort hemma. Klarade också av att hitta vägen till skolan genom Saint Germains morgontrafik då vår vanliga väg blev avspärrad. Dock kom vi en halvtimme sent men vad gör det? Hehe! Fick köra på massa roliga smågator, hit och dit,  fram och tillbaka, göra u-svängar och till och med sätta igång varningsblinkers medan jag väntade på vägbeskrivningar från en stressad 11-åring. Sen kom jag hem och diskuterade skillnader mellan olika länders matkulturer med Victor över lunchen. Efter det rusade jag iväg igen för att åka till Villennes och hänga en stund med Matilda och Moa innan barnen slutade skolan. Vi hann med ett kort besök på en lekplats, vi lyssnade på 90-talsklassiker, gick igenom helgens galna händelser och de andra åt mängder med knäckebröd. På kvällen tränade jag innan jag lagade middag för typ första gången sedan jag kom hit. Och samtidigt som jag stekte fem köttbitar öppnade jag dörren för dem som skulle laga vår frys. Så där stod jag och stekte (haha) medan de lastade ur mat ur kylen. Jag vet inte vad som har hänt med mig. Ajaaa...nu är det onsdag och städerskan är här trots att hon är ledig...? I eftermiddag har barnen tennismatcher så jag ska vara chaufför och cheerleader. Wish me luck! Puss

RAINY PARIS

För tillfället "njuter" jag av regnigt väder här i Paris. Det har varit så segt väder sedan början på april. Vad hände med sommarvädret i mars egentligen? Enligt väderprognoserna vänder det på onsdag/torsdag men enligt mig, Anna och Moa vände det redan igår. Det känns som sommar, men den verkar bara gömma sig lite.

Trots opålitligt väder har jag haft en fin helg. Var ledig i torsdags med och spenderade dagen med Anna på Rue Rivoli och Starbucks. På kvällen var vi duktiga och lagade jättegod mat innan vi däckade i soffan framför desperate housewives.
-
På fredagen jobbade jag men fick sluta tidigare. Då begav jag mig återigen hem till Anna för en middag. Denna gången var vi lite latare och slängde bara in en quiche i ugnen. Senare på kvällen/natten åkte vi in till Paris där vi far omkring lite överallt innan vi kom till café oz i chatelet och dansade tills stängning tillsammans med Moa, Isabelle och ett stort antal konstiga människor... Framåt morgonen stapplade vi hem och tvingade oss att sova även om det var strålande sol ute.
-
När vi vaknade några timmar senare var det regnigt och grått såklart. Trots det åkte vi in till marais och mötte upp Moa och Isabelle för att vara lite kulturella. Vi hann med ett besök inne i en secondhandbutik och en stund på place de vosges innan vi åkte hemåt i regnet.

Söndagseftermiddagen spenderade vi på Ikea med svenska köttbullar och chokladbollar. Och kanelbullar...Självklart regnade det men lite senare började det spricka upp och vi åkte återigen till Paris. Denna gången till Saint Germain de Près. Därifrån promenerade vi till Jardin de Luxembourg där vi sedan satt i varsin stol och chillade ett bra tag. OCH DÅ VAR DET SOOOL! På kvällen åkte vi till Marais och åt "the world's best falafel" på en bänk under träden medan det regnade. Vi var inte förvånade.

AUTUNNO

Vet ni vad jag ska göra i höst? Jag ska göra något som jag alltid har pratat om men aldrig på allvar vågat tro skulle vara möjligt. Efter att ha varit mer eller mindre inställd på att börja plugga i höst ändrade jag mig helt och hållet för några veckor sedan och började planera världens resa tillsammans med Maria. Eller egentligen återupptog vi bara gamla planer. Jag vet inte hur ofta vi snackat om att resa tillsammans. Många gånger har det faktiskt blivit av och så kommer det bli denna gången med. Jag är hundra procent säker. SÅ VÅGA BARA TÄNKA NÅGOT ANNAT. (<3)
Planen är i stora drag att backpacka i Asien i 2-3 månader utan bokad hemresa och med avgång i slutet av september. Sen vet man ju aldrig var vi gör efter det....hehehhehehehe. Första stoppet blir förmodligen Shanghai där vi kommer återse en del bekanta ansikten och platser. Vår söta vän Penni har redan påbörjat arbetet att fixa besöksvisum åt oss och fixat en planering för vår vistelse där. Det är tredje gången jag har sagt till henne att jag ska till Shanghai så nu är det väl på tiden att det blir av. Efter det tar vi oss till Hong Kong via tåg förmodligen. Sedan vidare till Thailand, Malaysia, Singapore osv. :D:D:D Firar detta genom att lägga upp en bild från the bund. Nu ska jag träna så att jag är snygg till beachen i Asien. (!!!)

Il y a des jours comme ça

Jag har väldens mest avslappnade dag idag. Den började dock lite stressigt eftersom att Elé var så seg imorse. Istället för att göra sig klar inför skolan ägnade hon tio minuter åt att försöka rädda en geting som förgäves surrade omkring tre meter upp vid ett stort glasfönster. Återigen, BARN <3<3<3 Till slut fick jag lova att jag skulle hjälpa den att ta sig ut efter att ha kört henne. (jovisst) Sen körde vi iväg, försenade såklart och E satt och jämrade sig hela vägen. Kan ju tillägga att det tar 40 minuter till skolan så jag blev lite smått trött. Som vanligt var det kaos i den sista korsningen. Satt fast där ett bra tag på grund av att fransmän kör som idioter rent ut sagt. AHH förlåt, vad negativ jag är nu...men jag drömmer mardrömmar om den korsningen, så hemsk är den.
Men nu återgår jag till det positiva. Idag chillar jag verkligen sjukt mycket. Har inte gjort något alls typ, och det känns skönt. Så fort det slutar regna ska jag ut på en liten promenix hade jag tänkt. Igår var det över 30 grader och jag trodde att jag skulle dunsta bort när jag satt i bilen på eftermiddagen. Men jag överlevde och spenderade kvällen men en skål glass i trädgården. Klockan 20.00 var det minst 25 grader ute. Precis som det ska vara. Idag är det som sagt regnigt, men det är helt okej ändå. Sitter inomhus och lyssnar på fransk musik för tillfället och är glad att jag förstår vad de handlar om. Wihoo! Heeeejdåååå

FIÈVRE

Jag får verkligen tvinga mig att skriva något här nu. För ungefär en vecka sedan skrev jag det längsta inlägget någonsin som sammanfattade allting från det att jag skrev sist. Självklart försvann det samtidigt som mitt internet dog, och jag är helt otaggad på att skriva om det. Ni får stå ut med att jag har noll inspiration för tillfället och att jag inte orkar dra igenom allt som har hänt sedan sist just nu. Det händer ju en del på en månad liksom. Jag har i alla fall varit i Sverige, fyllt 20, haft påsk"lov" med barnen i Paris, turistat med mina fina vänner på helgerna och alla de lediga strödagarna som vi har nu i maj. Emma var här över en helg, vilket var efterlängtat! Vi var supermegaseriösa turister och hade som vanligt roligt. :DDDDD
-
Jag har även drabbats av en jobbig förkylning nu igen. Min franska familj ville ringa doktorn direkt när jag stapplade ut ur mitt rum klockan åtta imorse, men jag sa att jag är van vid det här...vilket är helt sant. I vilket fall så gick jag över gatan i min pjamas, hem till min franskalärare och försökte överleva en timmes specialutformad grammatiklektion. Kan ju tillägga att jag sov fem timmar när jag kom tillbaka. Victor har förhört mig om vad som kan vara orsakerna till min sjukdom, och hans dom blev att jag har sovit för lite i helgen (sant), haft på mig för lite kläder i helgen (sant), samt att jag inte går på någon sport (fett sant). Men oroa er inte, jag är snart pigg igen. Då har jag lovat att jag ska sova ordentligt, klä mig varmt när det regnar, samt att jag ska börja träna(?!).
-
Annars hoppas jag att ni inte har missat att Frankrike har valt en ny president. I min familj är detta en katastrof, och jag kan ju inte låta bli att bli färgad av deras starka åsikter. Så numera har jag gått och blivit ett Sarkozy-fan. (Fast nä...) Nu lägger jag upp lite bilder ifrån den senaste månaden. Hoppas att ni har det bra. Puuuss

RSS 2.0