AMNESIA

För stunden sitter jag utomhus i en solstol med min dator och en flaska vatten. Jag njuter av fågelkvitter, hästgnäggande och ljudet ifrån grannarnas gräsklippare. Paris har nog glömt bort att våren kommer före sommaren, men det gör inte mig något. Sommar i mars ska man väl inte klaga på? Hela förra veckan var lika underbar och helgen spenderades mestadels solandes på olika ställen. I lördags körde jag, Matilda och Anna på en roadtrip till fina Versailles. Trots att trafiken var ganska galen lyckades vi hitta dit efter diverse omvägar och mycket förvirring. Efter att ha hittat en perfekt parkering gick vi till slottet och den enorma parken. Sen promenerade vi runt lite, åt jordgubbar och ananas, doppade fötterna i kanalen och tittade på alla människor som rodde omkring ute på vattnet.
På kvällen skulle Anna egentligen sitta barnvakt men det ändrades i sista sekunden så vi bestämde oss ganska spontant för att dra ut. Vi åkte runt en väldigt massa och kvällen slutade på Favéla Chic i Republique där vi träffade Nilo och Stephanie också. Eftersom att det blev sommartid när klockan slagit 00.00 förlorade vi ju en timme, så det blev lite stressigt när vi skulle med nattbussen. Eftersom att taxi är en omöjlighet i Paris konstigt nog blev vi tvugna att promenera mellan Republique och Saint Lazare. För er som inte vet så tar det ett bra tag, och alla hade höga klackar. Men som vanligt hann vi med bussen i lagom tid. Matilda lyckades somna direkt även om det var extremt stökigt och högljutt under hela resan.
-
I söndags åkte vi in till Paris och hängde i park Monceau halva dagen. På kvällen satt vi på trapporna nedanför Sacre Coeur och hade det jättemysigt. Denna helgen har varit så braaaaaaaa. Och om några veckor fyller jag 20 år, och Emma kommer hit. Wihoo! <3

RACES

Jag är inte världens bästa bloggerska precis. Fast jag har mina ursäkter som jag antar att ni förstår. Jag är ju faktiskt i Paris. Hehheheh. Anyway, helgen var regnig och kall men det stoppade oss inte från att ha en födelsedagspicknick för Elin framför Eiffeltornet. Vi var runt 15 tjejer som satt i en ring och åt ost, jordgubbar, baguetter och så vidare. När vi kände att det började bli lite väl kallt ute drog hälften av oss till en uteservering och de andra försvann till ett muséeum.
-
Söndagen började som vanligt inne på Starbucks tillsammans med Anna, Matilda och en Chailatte. Efter att ha chillat aldelles för länge och dystert stirrat ut i regnet rörde vi oss mot en marknad. Men väl i tunnelbanan ändrade vi oss helt och tog RER:en mot La Defense istället. Vi shoppade en stund och köpte sen middag inne i en mataffär.
-
Veckan har varit helt okej hittills. Har börjat ha franskalektioner med en tysk tjej som heter Anica. Tydligen finns här väldigt många aupairer i min lilla stad, vilket jag helt har missat. Dock har jag ju mitt fina lilla foreveralonegäng redan så får se hur mycket jag hinner vara social här. Teheehe.
-
Och föresten...hhehhe pusshej!

IL FAIT BEAU

Vet ni vad jag har gjort idag?
Jag har chillat i solen och blivit en nyans rödare. Jag dog av värmeslag ett tag, eftersom att jag inte kände för att ligga halvnaken i trädgården när båda grannarnas trädgårdsmästare befann sig inom synavstånd. Sen kom även vår familjs trädgårdsmästare och joinade klubben så det var ju tur att jag var påklädd då. Förutom solen har dagen varit ganska tråkig. Jag hade en massa planer men imorse fick jag veta att det skulle komma en matleverans mellan 11-13 = Inte värt att åka någonstans på varken förmiddagen eller eftermiddagen. (Leveransen var självklart en timme sen, men det är ju inte lätt att veta på förhand.) Jag börjar bli proffs på att småprata med leverantörerna på franska. Jag har ett gäng fraser inövade som funkar. Sen är det bara att se glad ut också, så är det ingen som märker att man inte är bäst i världen på språket.
-
Imorgon ska jag och en massa andra svenska tjejer ha picknick framför eiffeltornet. Tyvärr ska temperaturen sjunka cirka 10 grader, men vem bryr sig? Det kommer säkert bli jättetrevligt. Söndag kommer förmodligen spenderas i La Defense, men är det fint väder får vi komma på en ny plan. Nu ska jag snart köra till skolan och hämta Eleonore, och ikväll ska jag förmodligen titta på Glee hela kvällen med henne. Vi båda har blivit helt beroende.
-
HEJDÅ!

GOOD LIFE

Jag överlevde den jobbiga veckan, och precis när jag börjat ställa in mig på en omstart av rutinerna blir E sjuk och jag får stanna hemma ändå. Förra veckan var inte något speciellt, i alla fall inte under måndag-torsdag. Men fredagkvällen blev desto mer spännande. Jag stressade iväg till Matilda framåt kvällen för att lämna av en påse med saker inför helgen som jag planerat att spendera hos henne. Att ta sig till hennes stad är inte det roligaste eftersom att det inte går några direkttåg. Så jag får helt enkelt byta på världens fulaste station, Poissy. När jag stod där och väntade i fredagskväll kom en man i 40-års åldern fram och frågade mig någonting på franska. Jag sa att jag inte fattade, även om jag förstod att han frågade om jag skulle med tåget. Dock tyckte han att jag var ännu mer intressant när det visade sig att jag pratade engelska, så där fick jag stå i en kvart och motvilligt småprata med en snäll, men lite konstig man från Sydafrika. Till slut fick jag ursäkta mig och ringde istället Matilda som ursäkt för att slippa vara hans privata engelskalärare på tågperrongen. När tåget väl kom såg jag till att gå på i en annan vagn.
-
Men i alla fall, jag mötte Matilda och Moa, åt jordgubbar och vindruvor i en halvtimme innan vi tog tåget in till Paris och träffade Anna. Tillsammans åkte vi till Marais, och hem till Stephanie och Nilos fina studio där vi förfestade lite. Runt 12 började vi röra oss mot klubben vi skulle till. Sen dansade vi i ett par timmar innan vi bestämde oss för att åka hem. Men!!!! ... Då blev en av tjejerna jag var med överkörd, över foten av en bil. Alla som var utomhus samlades i en ring runt henne och det blev världens uppståndelse. Bilföraren lyckades dessutom smita mitt i allt...Efter det försökte vi få tag på en taxi i en timme innan vi lyckades och vi hann precis med nattbussen klockan fyra. Lördagen spenderades med Matilda och Moa på sjukhuset i Poissy och det stället är nog ännu tråkigare än tågstationen. Det fanns inga stolar att sitta på medan man väntade, så vi satt på golvet i två timmar innan en sköterska kom och röntgade foten. Som tur var var ingenting brutet. Resten av dagen hängde vi på McDo, Carrefour, och på Matildas rum framför Melodifestivalen och The Ring 2. (Detta blir verkligen en uppsats)
På söndagen, alltså igår åkte jag och Matilda in till Paris igen. Vi träffade Anna och drack varsin Chai Latte på Starbucks som vanligt. Efter det åkte vi på utflykt till slummen typ. Det kändes som att vi hade kommit till ett annat land när vi kom upp ifrån tunnelbanan. Vi strosade omkring på en marknad, och hittade fina skor och väskor. Fick även öva lite på franskan bland alla försäljare. Till slut kände vi oss lite trötta på hela atmosfären så vi åkte till Monmartre, och åt ännu en gång på McDonalds. (Fyyy.) Sen började solen skina, så vi promenerade upp för trapporna mot Sacre Coeur efter att ha åkt några varv i ponykarusellen och dött av skratt. #Lättroade? Vi tog extremt många bilder och hade det jättemysigt i värmen. Avslutade kvällen med en stund längst uppe på trapporna, men utsikt över hela Paris och med fin underhållning. Kunde nog inte haft en bättre  dag.
Veckans prognos är helt okej också....

MAMIE

Helt plötsligt har min värdmamma dragit till Toronto och min värdpappa till Bryssel, och de är borta hela veckan. Därför har barnens farmor flyttat in i huset. Hon lagar god mat och pratar jättegullig engelska med mig. Känns lite konstigt eftersom att jag förmodligen är bättre på franska än vad hon är på engelska, så det borde vara jag som anstränger mig. Fast jag tycker att det känns konstigt att prata franska inför familjen av någon anledning. Tror inte jag har gjort det en enda gång eftersom att de är så himla duktiga på engelska allihopa, plus att jag är anställd för att prata engelska. Ajajaja...Återkommer i slutet av veckan, för jag har inte tid att blogga då jag har en halv föräldraroll på mina axlar för tillfället. Bisoous!

SAINT MICHEL

Jag har spenderat min helg inne i regniga Paris. Väderrapporterna sa 18 grader och sol men verkligheten var inte riktigt lika uppiggande. Istället möttes vi av 11 grader och regn. Trots det var vi ändå glada eftersom att vårt lilla gäng var samlat igen efter lovet. Anna hade köpt en ny kamera så vi var ju tvugna att fota mer än vanligt. Vi åkte till Saint Michel och promenerade omkring. Åt lunch på en på en restaurang som vi tyckte verkade typiskt fransk och mysig. Dock kändes det mer som en turistfälla när vi fick vår halvkassa mat. Serivitörerna var också lite konstiga, fast det har vi vant oss vid nu. Resten av dagen spenderade vi utanför Notre Dame i turistvimlet, på en skridskobana vid hotel de ville, inne i diverse vintagebutiker och till sist på ett kafé. På kvällen sa vi hejdå till Anna som skulle sitta barnvakt, och begav oss sen till Villennes och Matildas hus. Vi passade på att se Paranormal Activity och trots att jag redan har sett den en gång blev jag sjukt rädd. Det blev inte bättre av att Matildas rum har ett likadant läskigt lekrum bakom en liten dörr. Efter det såg vi The Ring som jag har lyckats undvika fram tills nu. Den var fett läskig, men väldigt bra. Jag kunde faktiskt sova sen...
-
Dagen efter åkte vi in till Paris igen. Vi är ju tvugna att passa på liksom. Vi promenerade längs hela Champs Elysees ner till Abercrombie&Fitch butiken som vi tänkt besöka. Dock möttes vi av en lång kö bara för att komma in, och trots de snygga killarna i entréen lyckades vi strunta i det för denna gången. Istället gick vi till HM...såklart. Jag köpte träningskläder. Otippat va? Vi åt lunch på en mysig restaurang med utsikt mot Louvren och lyckades även pricka in livemusik på torget. Under eftermiddagen hängde vi på Starbucks med varsin Chailatte. När det var dags för hemfärd blev det lite komplicerat. Vi satt och väntade på vårt tåg när det kommer massa vakter och säger på franska att vi måste lämna stationen pga "tekniska problem". Så vi fick helt enkelt vänta en timme inne i köpcentret ovanför stationen vilket resulterade i lite tröstshopping.
-
Till sist kom jag i alla fall hem, efter en promenad i regnet. Då mötte jag min värdpappa i hallen och han sa att hela familjen var nära att dö under natten. Jag fattade ingenting. Han förklarade att det hade varit en gasläcka i värmepumpen och att det var jättefarligt. De hade vaknat under natten och spytt osv, så de hade öppnat några fönster och stängt av värmepumpen för säkerhetsskull även om de inte visste att det var den. Hade de inte gjort det hade det varit väldigt allvarligt. På morgonen kom ambulanser, brandbilar, poliser och dessutom stadens borgmästare hit. Familjen och barnens farmor som är här på besök fick sitta med syremasker i fyra timmar. Mamman fick stanna på sjukhuset över natten och de andra kunde åka hem på eftermiddagen. Tur att allt gick bra...

ALORS

Gårdagen var en bra dag. Började min morgon klockan nio med en franskalektion rakt över gatan. Behöver jag ens skriva att jag lämnade min säng klockan fem i nio? Fick ett kilo läxor med mig tillbaka och somnade sen om igen. Vid lunch åkte jag och barnen in till Paris för att möta upp mamman och äta lunch på den typiskt parisiska restaurangen La Durée som ni säkert känner till(?). Åt alldeles för mycket som vanligt, och tryckte i mig en överdrivet god glass till efterrätt. Sen rullade vi vidare till en engelsk bokaffär. Det var himmelriket kontigt nog, även om jag inte har läst en enda bok på flera månader. Christine tipsade mig om boken Before I go to sleep så den köpte jag (hon). Med två påsar fyllda med böcker åkte vi till La défense för att gå på bio, jag och barnen. Vi såg Sherlock Holmes och den var väl helt okej men så lååång.
-
Sen drog familjen hemåt, och jag lyckades hitta hem till Anna helt ensam. Första gången jag inte virrade bort mig i Paris tunnelbana typ. Vi hade en massa att snacka om för hon har ju varit i Sverige i tio dagar. Vi kollade på Gossip Girl, åt ost med baguette, och drack te. När jag skulle börja röra mig hemåt visade det sig att det var någon slags tågstrejk, så det slutade med att vi såg ett par avsnitt till och att jag sov på soffan.
-
Klockan åtta imorse tog jag tåget tillbaka hem. Idag har jag tvättat, ätit på sushirestaurang och läst 200 sidor i min nya bok. Jag kommer typ läsa ut ikväll,..Jag får köpa en tjockare bok nästa gång så att den räcker längre en en dag. Jag har varit lite dålig med kameran nu på sistone, men ska försöka bli bättre till helgen.
Och ja, jag känner mig lagom töntig varje gång jag skriver inlägg om varje liten detalj jag har gjort. Men jag gör det för att jag gillar er så mycket. (Även om ni verkligen  borde lära er hur kommentarfunktionen fungerar) Hehehe! Ciaao
Haahahaha en "coolfulsnygg" bild från kinesmuren. Jag kan inte bestämma mig.

RSS 2.0